Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ

















ΡΕΒΙΘΑΔΑ   ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ
ΥΛΙΚΑ
½  κιλό ρεβίθια
3  ξερά κρεμμύδια
½  φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
4  κουταλιές χυμό ντομάτας
1  κουταλάκι του γλυκού πελτέ
½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ξερό
Αλάτι , λίγο μπούκουβο {ανάλογα τις προτιμήσεις }
1  πιπεριά Φλωρίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από την προηγούμενη μέρα, έχουμε καθαρίσει τα ρεβίθια από τυχόν πετρούλες και τα έχουμε πλύνει καλά δύο τρεις φορές. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο χλιαρό νερό{να σκεπάσουν τα ρεβίθια} και μία κουταλιά γεμάτη αλάτι και τα αφήνουμε όλο το βράδυ να φουσκώσουν. Την άλλη μέρα τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, πασπαλίζουμε από πάνω λίγη σόδα και τα ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σόδα.
Αφήνουμε τα ρεβίθια μας για μία ώρα, τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε καυτό νερό που μόλις αρχίζει να βράζει. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα ρεβίθια δεν τα ξεζουμίζουμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί και όλα τα παραπάνω μπαχαρικά. Αλάτι βάζουμε μόνο αν χρειαστεί αφού τα δοκιμάσουμε γιατί τα είχαμε όλο το βράδυ σε αλατισμένο νερό. Μη σκεπάζετε το φαγητό γιατί φουσκώνει και μπορεί να χυθεί. Επίσης με ένα κουτάλι παίρνουμε τον αφρό που μπορεί να δημιουργηθεί .  Μόλις τα ρεβίθια μας κοντεύουν να γίνουν, προσθέτουμε το λάδι ,το χυμό ντομάτας και τον πελτέ.
Λιώνουν στο στόμα αν τα κάνετε έτσι όπως σας περιέγραψα και είναι πολύ νόστιμα. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με χωριάτικο λουκάνικο και κόκκινο κρασάκι.

Καλή επιτυχία!!!!!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου