Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ
















ΣΑΡΔΕΛΕΣ   ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ
Λόγω των ημερών θεώρησα καλό να ανεβάσω μια συνταγή ψαριού και συγκεκριμένα σαρδέλας, λίγο διαφορετική από τις άλλες.
ΥΛΙΚΑ
 ½  κιλό σαρδέλες {ανοιγμένες γούνα}
2    κρεμμύδια μεγάλα
3    ντομάτες
2    λεμόνια
Αλάτι , πιπέρι, ρίγανη
Φρέσκο δυόσμο {τα φιλαράκια}
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνω ένα τετράγωνο πυρέξ. Κόβω τα κρεμμύδια και τις ντομάτες  σε ροδέλες. Στρώνω στο πυρέξ διαδοχικά μία ροδέλα κρεμμυδιού, μια ροδέλα ντομάτας ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του πυρέξ και να δημιουργηθεί ένα στρώμα κρεμμυδιού ντομάτας.  Αλατοπιπερώνω βάζω ρίγανη και ραντίζω με λίγο λάδι. Στρώνω αραιά τα φύλλα δυόσμου επάνω στο μείγμα και κατόπιν βάζω τις ανοιγμένες σαρδέλες χιαστή. Βάζω και πάλι λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Κόβω τα λεμόνια σε μικρά φετάκια και τα στρώνω επάνω από τις σαρδέλες. Ψήνω το φαγητό στους 250° C στην αρχή για 5΄και κατόπιν κατεβάζω τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνω για άλλα 15΄.
Καλό είναι κατά διαστήματα να παίρνεται λίγο από το ζουμί του φαγητού και να περιχύνεται τις σαρδέλες από πάνω για να μην ξεραθούν.
Γίνεται τόσο νόστιμο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα που θα σας εκπλήξει. Ιδανικό για τσιπουράκι και όχι μόνο!!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!!
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου