Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Κ Α Ρ Υ Δ Ο Π Ι Τ Α


















ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
250  γρ. βούτυρο
400  γρ. ζάχαρη
120  γρ. γάλα
360  γρ. αλεύρι
150  γρ. καρύδια
100  γρ. κουβερτούρα
4      αυγά
1      κ.γ κανέλα
½     κ.γ γαρύφαλλο
1     βανίλια  
2     κ.γ μπεικιν
ΣΙΡΟΠΙ
400  γρ. ζάχαρη
400  ml  νερό
1       λεμόνι
1      στικ κανέλα
1     βανίλια
Μόλις το σιρόπι αρχίζει να βράζει το κατεβάζουμε από τη φωτιά 1-2΄
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βράζω το σιρόπι και το βάζω στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάω στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα. Σε ένα άλλο μπολ βάζω το αλεύρι, τα καρύδια, την κουβερτούρα {σε κομματάκια}, κανέλα γαρύφαλλο, μπεικιν, βανίλια.
Ομογενοποιώ τα δυο υλικά και βάζω την καρυδόπιτα να ψηθεί στους 180°c  για 50΄. Μόλις βγει η καρυδόπιτα από τον φούρνο τη σιροπιάζω με το κρύο σιρόπι.
Πάρα πολύ νόστιμη και εντυπωσιακή, τέλεια σιροπιασμένη.
Καλή επιτυχία!!!!!!!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου