Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΜΙΛ ΦΕΙΓ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ




5  /12/2016


ΜΙΛ ΦΕΙΓ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα κριμ κράκερς
3 ποτήρια γάλα σόγιας
1 ποτήρι  νερό
7 γεμάτες κουταλιές κουσταρ παουντερ
3 βανίλιες
½ ποτήρι ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο μαργαρίνη
1 σαντιγί vegetalcrem {την πράσινη με το χωνί}
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ø Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα για να κρυώνει.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 3 ποτήρια γάλα σόγιας και το ένα ποτήρι νερό. Από αυτό το μείγμα κρατάμε λίγο σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα τις 7 κουταλιές κουσταρ παουντερ και τις 2 βανίλιες.
Το ½ ποτήρι ζάχαρη το βάζουμε τώρα στην κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι για να κάνουμε την κρέμα. Αφού ζεσταθεί καλά το γάλα ρίχνουμε μέσα το υλικό που έχουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε μέσα τις 2 κουταλιές βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει βάζοντας πάνω στην επιφάνειά της μεμβράνη για να μη πιάσει κρούστα.
Ø Χτυπάμε την σαντιγί να αφρατέψει και βάζουμε την 1 βανίλια μέσα στη σαντιγί.
Αφού κρυώσει η κρέμα βάζουμε μέσα σε αυτή τη μισή σαντιγί και παραπάνω και με τη σπάτουλα κάνουμε  απαλές κυκλικές κινήσεις ώστε να ενωθούν οι δυο κρέμες.
Ø Βάζουμε τη μισή κρέμα στα στρωμένα κριμ κράκερς και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τη δεύτερη στρώση.
Ø Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί που αφήσαμε.
Ø Τρίβουμε κριμ κράκερς και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλό είναι από τη προηγούμενη μέρα να ετοιμάσουμε το γλυκό για να ενωθούν τα υλικά μας.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!! 🔝🍰🍰✌

Εναλλακτικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα σόγιας με φυτικό γάλα complete.Δηλαδή 4 ποτήρια νερό και 5 κουταλιές complete ,7 κουταλιές κούσταρ πάουντερ και 2 βανίλιες. Το βούτυρο το βάζουμε πάλι τελευταίο.






4 σχόλια:

  1. Δεσποινάκι μας γλυκό καλή αρχή. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Περιμένουμε κι άλλες απ,τις πεντανόστιμες συνταγές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για το εγχείρημα. Αναμένουμε και άλλες από τις δημιουργίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή αρχή και νόστιμα γευστικά ταξίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή