ΡΟΛΟ
ΚΙΜΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ
ΑΥΓΑ
ΥΛΙΚΑ
1
κιλό κιμά {ανάμεικτο μοσχάρι με χοιρινό}
2
κρεμμύδια μεγάλα
2
σκελίδες σκόρδο
1
φέτα ψωμί {τριμμένο στο μούλτι}
4
φρυγανιές {τριμμένες στο μούλτι}
2
αβγά
Μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1
κουταλιά της σούπας ξύδι
1
κουταλιά γεμάτη της σούπας αλεύρι
1
κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
Αλάτι , πιπέρι, μπαχάρι {από μια
πρέζα}
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα αβγά , τα ξεφλουδίζουμε
και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο μούλτι πολτοποιούμε τα κρεμμύδια
και τα σκόρδα {όχι πολύ πολτοποιημένα}
και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Μέσα στο μπολ βάζουμε τον κιμά και
όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε τα υλικά μας να
ομογενοποιηθούν τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το υλικό μας στο ψυγείο.
Καλό είναι να ετοιμάσουμε το μείγμα από το βράδυ. Όταν έρθει η ώρα να
ετοιμάσουμε το ρολό μας, ανοίγουμε το υλικό του κιμά με τα χέρια σαν ένα μεγάλο
φύλλο πίτας. Στρώνουμε πάνω του τα αυγά που τα είχαμε βράσει προηγουμένως και
προσπαθούμε και πάλι με τα χέρια να πλάσουμε τον κιμά σε ρολό . Βάζουμε σε ένα
ταψί μια λαδόκολλα βρεγμένη και τοποθετούμε το ρολό πάνω σε αυτή. Σε ένα
μπολάκι βάζουμε λίγο νερό, ξύδι και λάδι ,ανακατεύουμε και με ένα πινέλο πασαλείβουμε
την επιφάνεια του ρολού . Αυτό το κάνουμε για να αποκτήσει μία ωραία κρούστα το
ρολό μας. Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα περίπου.
Γίνεται πολύ νόστιμο και
ευπαρουσίαστο.
Καλή επιτυχία
!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου