ΠΑΣΤΑ
ΦΛΩΡΑ
ΥΛΙΚΑ
210
γρ. αλεύρι {για όλες τις χρήσεις}
130
γρ. βούτυρο
100
γρ. ζάχαρη
70
γρ. σιμιγδάλι
2
κ.γ μπεικιν
½ κ.γ
αλάτι
2
αυγά
2
βανίλιες
1
βάζο μαρμελάδα {βερίκοκο,φράουλα,δαμάσκηνο}
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο
με τη ζάχαρη για 3΄. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε το μείγμα για
άλλα 4΄, μέχρι να αφρατέψει. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψάκι ή
πυρέξ και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού με ένα μέρος από το ζυμάρι. Προηγουμένως
έχουμε χωρίσει ένα μικρό μπαλάκι από το ζυμάρι για να κάνουμε τα κορδόνια από
πάνω.{αν αυτό το ζυμαράκι είναι πολύ μαλακό προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι για
να σφίξει.} Στο ήδη απλωμένο ζυμαράκι που έχουμε βάλει στο ταψάκι απλώνουμε τη
μαρμελάδα. Δημιουργούμε κορδονάκια από πάνω και δίνουμε σχήμα μπακλαβωτό. Ψήνουμε
στους 180°c για 30-40 λεπτά.
Αγαπημένη και πετυχημένη συνταγή από
τον μοναδικό Άκη πετρετζίκη.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου