ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
250
γρ. βούτυρο
400
γρ. ζάχαρη
120
γρ. γάλα
360
γρ. αλεύρι
150
γρ. καρύδια
100
γρ. κουβερτούρα
4
αυγά
1
κ.γ κανέλα
½ κ.γ γαρύφαλλο
1
βανίλια
2
κ.γ μπεικιν
ΣΙΡΟΠΙ
400
γρ. ζάχαρη
400
ml νερό
1 λεμόνι
1
στικ κανέλα
1
βανίλια
Μόλις το σιρόπι αρχίζει να βράζει το
κατεβάζουμε από τη φωτιά 1-2΄
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βράζω το σιρόπι και το βάζω
στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάω στο μπολ του μίξερ το βούτυρο,
τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα. Σε ένα άλλο μπολ βάζω το αλεύρι, τα καρύδια, την
κουβερτούρα {σε κομματάκια}, κανέλα γαρύφαλλο, μπεικιν, βανίλια.
Ομογενοποιώ τα δυο υλικά και βάζω την
καρυδόπιτα να ψηθεί στους 180°c για 50΄. Μόλις βγει η καρυδόπιτα
από τον φούρνο τη σιροπιάζω με το κρύο σιρόπι.
Πάρα πολύ νόστιμη και εντυπωσιακή,
τέλεια σιροπιασμένη.
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου