Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

















ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
2      κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
240 γρ. νωπή  μαγιά
3      κούπες ζάχαρη
8      αυγά
1      πακέτο  βούτυρο {250 γρ.}
1      κούπα φυτίνη
1      κούπα γάλα
1      κούπα νερό
2      κουταλάκια αλάτι
1      πακετάκι μαχλέπι
1       πακετάκι κακουλέ
1       βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνεται λίγο το γάλα με το νερό μαζί. Ρἰξτε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα-νερό. Αφήστε την 10΄. Ανακατέψτε την να διαλυθεί και αφήστε την άλλα 5΄. Βάλτε στο μπολ του μίξερ το 1/3 του αλευριού,τη διαλυμένη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπήστε τα 2΄να γίνουν λείος χυλός. Ρίξτε σε δόσεις όσο αλεύρι χρειασθεί, για να γίνει μια ζύμη μαλακιά ελαστική που να μην κολλάει στα δάκτυλα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε την 5΄-10΄. Σκεπάστε την με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε την σε χλιαρό μέρος, να διπλασιασθεί σε όγκο. Πατήστε την να ξεφουσκώσει, ζυμώστε την άλλα 5΄και πλάστε με αυτή πλεξίδες ή άλλα σχέδια τσουρέκια. Σκεπάστε τα κι αφήστε τα, να διπλασιασθούν σε όγκο. Αλείψτε τα με κροκάδι αυγού αραιωμένο με λίγο νερό και πασπαλίστε τα με σουσάμι. ψήστε τα στους 180°C  15΄-20΄,ανάλογα με το σχήμα και το πάχος τους. {Προσοχή  δεν πρέπει να παραψηθούν γιατί στεγνώνουν}.
Αγαπημένη συνταγή από τη Βέφα Αλεξιάδου που σίγουρα θα τη λατρέψετε.
Καλή επιτυχία!!!!!
Κ Α Λ Η   Α Ν Α Σ Τ Α Σ Η!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου