Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΤΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ


















ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΤΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία φύλλα κρούστας για πίτες
160  γρ. ζάχαρη
120  γρ. βούτυρο
160  γρ. γιαούρτι
30    γρ.  φαρίνα 
300  ml  γάλα
3       αβγά
Ξύσμα από 1 λεμόνι
50   γρ. σταφίδες
50   γρ. βερίκοκα ξερά
50   γρ. δαμάσκηνα ξερά
ΣΙΡΟΠΙ
200 ml  νερό
200 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5-6΄ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το φύλλο κρούστας από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει. Παίρνουμε τα φύλλα ένα-ένα.τα σουρώνουμε {ακορντεόν} μέχρι να γεμίσει το ταψί {Νο 30}. Ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα ξερά φρούτα και τα ρίχνουμε όλα μαζί στα φύλλα. Κουνάμε το ταψί για να εισχωρήσουν τα φρούτα στις πτυχές των φύλλων. Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε  όλα τα υπόλοιπα υλικά . Χτυπάμε με το σύρμα ώστε να γίνουν μια κρέμα. Περιχύνουμε τα φύλλα και ψήνουμε στους 180° c για 30΄. Μόλις βγει ζεστό περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφήσει για 15-20΄ και κόβουμε σε κομμάτια.
Μια υπέροχη γλυκιά τεμπελόπιτα που θα σας ενθουσιάσει.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου