Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΨΩΜΑΚΙΑ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ


















ΨΩΜΑΚΙΑ  ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ
ΥΛΙΚΑ
1 ½  φλ. Χλιαρό γάλα
1       αυγό
60     γρ. βούτυρο
2       κ.σ. ζάχαρη
1       φακελάκι ξερή μαγιά
1        κ.γ. αλάτι
500    γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη, την μαγιά, το αυγό και το βούτυρο λιωμένο.
Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να αφρίσει. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς όταν αυτό έχει αφρίσει. Ζυμώνουμε για 5΄-7΄περίπου. Το ζυμάρι πρέπει να κολλάει αρκετά. Αλευρώνουμε τα χέρια μας για να μπορούμε να το μεταφέρουμε χωρίς να προσθέσουμε έξτρα αλεύρι στο ζυμάρι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ το οποίο έχουμε λαδώσει.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί για 1 ώρα περίπου. Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το μαζεύουμε και το ξεφουσκώνουμε.
Το χωρίζουμε σε 10 κομμάτια με στρογγυλό σχήμα.
Αφού φουσκώσουν, τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού διαλυμένο με 2 κουταλιές σούπας νερό.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180°C για 20΄περίπου.
Απλά υπέροοοοοοχα!!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου