Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ
1        κούπα  σιμιγδάλι χονδρό 
1 1/2 κούπα μέλι 
3         κούπες νερό 
4          κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
Ένα ξύλο κανέλας και 4 καρφιά γαρύφαλλο 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλλα να πάρουν  μια βράση. 
Σε ένα άλλο  κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε. Μόλις πάρει λίγο χρώμα το κατεβάζουμε και το ρίχνουμε μέσα  στο σιρόπι το οποίο  το έχουμε σβήσει , μόλις που πήρε βράση .
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει ο χαλβάς. Τοποθετούμε σε φόρμα η σε μικρά  φαρμάκια και τον αφήνουμε να κρυώσει. 
Σερβίρουμε  με κανέλα. 
Υπέροχος χαλβάς χωρίς ζάχαρη. 
Καλή  επιτυχία!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου