ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
ΥΛΙΚΑ
1
½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι {σπορέλαιο}
½ φλιτζάνι
του τσαγιού μαργαρίνη {φάστ}
1
φλιτζάνι
του τσαγιού ζάχαρη
¾
φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
¼
φλιτζανιού κονιάκ
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½
κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Λίγο
μοσχοκάρυδο
Ξύσμα
πορτοκαλιού
8 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1
φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια
{ανακατέψτε
μαζί με τα καρύδια λίγη
κανέλα
και γαρύφαλλο}
ΣΙΡΟΠΙ
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε
στο μίξερ τα πέντε πρώτα υλικά για 5΄στη δυνατή ταχύτητα. Ανακατέψτε το αλεύρι με
τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα καρύδια και ρίξτε τα στο παραπάνω μείγμα. Ζυμώστε
και πλάσετε τα μελομακάρονα δίνοντας το σχήμα που εσείς θέλετε. Αραδιάστε τα σε
ταψί που έχετε λαδώσει και αλευρώσει και ψήστε τα στους 180°C για 30΄περίπου έως ότου ροδίσουν
καλά. Παράλληλα ετοιμάστε το σιρόπι και βράστε το για 5΄. Αφαιρέστε τον αφρό
και περιχύσετε τα μελομακάρονα, μόλις βγουν από το φούρνο. Αφήστε τα να πιουν το
σιρόπι τους και να κρυώσουν καλά. Πασπαλίστε τα με ψιλοκομμένα καρύδια, κανέλα,
και λίγο γαρίφαλο που έχετε ανακατέψει
προηγουμένως.
Καλή
επιτυχία!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου