ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ
Σας είχα δώσει τη συνταγή από το
νηστίσιμο γαλακτομπούρεκο. Πάρτε τώρα και τη συνταγή από το αρτύσιμο και
μαγέψτε τους πάντες.
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό φύλλο κρούστας
4 ποτήρια
γάλα πλήρες
½ ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
½ ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
3
κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελαδινό
4
αυγά
3
βανίλιες
½ πακέτο βούτυρο αγελαδινό και ½ ποτήρι
σπορέλαιο.
ΣΙΡΟΠΙ
3 ½ ποτήρια νερό
3
ποτήρια ζάχαρη
1
βανίλια ,λίγο λεμόνι και τη φλούδα λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από
το βούτυρο και τα αυγά.
Αφού αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά,
ρίχνουμε τις 3 κουταλιές βούτυρο και αφού κρυώσει λίγο , ρίχνουμε και τα αυγά
καλά χτυπημένα. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο {Νο ταψί 36}. Αλείφουμε τα μισά
φύλλα με βούτυρο και σπορέλαιο που έχουμε αναμείξει, βάζουμε την κρέμα και
κατόπιν τα υπόλοιπα φύλλα αφού και αυτά τα λαδώσουμε ένα-ένα.
Χαράζουμε απαλά ,αλείφουμε και πάλι
με βούτυρο ,σπορέλαιο και λίγο νερό. Ψήνουμε το γλυκό μας στους 180°C για μια ώρα περίπου
μέχρι να ροδίσει.
Προσοχή στα φύλλα. Καλό είναι να
αφήσουμε τα πρώτα φύλλα που θα βάλουμε στο ταψί να προεξέχουν ώστε τα
συγκεκριμένα να σκεπάσουν την κρέμα που θα μπει.
Ζεστό σιρόπι ζεστό γλυκό. Το σιρόπι
το βράζουμε για 5-7 λεπτά. Με το ίδιο ποτήρι που μετράμε τα παραπάνω υλικά, με
το ίδιο ποτήρι μετράμε και τα υλικά για το σιρόπι.
Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι αμέσως
το γλυκό που το βγάζουμε από το φούρνο, αφού το τεμαχίσουμε.
Αφήνουμε το γαλακτομπούρεκο όλο το
βράδυ και δεν το κόβουμε για να σιροπιαστεί ομοιόμορφα.
Μοσχομυρίζει φρέσκο βούτυρο.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου