
ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
Ένα πακέτο παραδοσιακά φύλλα {λαχανά}
{θα τα βρείτε συνήθως στη λαϊκή
αγορά}
1 ποτήρι σουρωτή
½ κιλό σπανάκι
3 πράσα
1 δεματάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
3 κρεμμύδια ξερά
½ δεματάκι άνηθο
Λίγα σέσκουλα {προαιρετικά}
½ κούπας λάδι {για τα χόρτα}
½ κούπας λάδι {για τα φύλλα}
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο ξερό σκόρδο
½ κουταλάκι κόκκινη γλυκιά πιπεριά
{σκόνη}
1 κουταλάκι κοφτό σόδα φαγητού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε
τα κρεμμυδάκια ,τα ξερά κρεμμύδια και τα πράσα. Κατόπιν βάλτε το πλυμένο
σπανάκι και τα σέσκουλα. Αφού μαραθούν και ενωθούν όλα τα υλικά μαζί ρίξτε τον
άνιθο,αλάτι ,πιπέρι σκόρδο την κόκκινη πιπεριά. Ανακατέψετε καλά τα υλικά να
ενωθούν και αποσύρεται από τη φωτιά. Τέλος
βάλτε τη σόδα φαγητού.
Αν αναρωτιέστε γιατί σόδα φαγητού, η
απάντηση είναι ότι η σόδα απορροφάει τα υγρά της γέμισης.
Λαδώστε το ταψί σας. Σε ένα άλλο ταψί
βάλτε νερό και βουτήξτε ένα-ένα τα φύλλα σας. Βάλτε το βρεγμένο φύλλο στο ταψί και
λαδώστε.
Επαναλαμβάνετε το ίδιο
για όλα τα φύλλα .Τρία φύλλα κάτω ,τρία φύλλα επάνω. Αφού λαδώσετε και το τελευταίο
φύλλο χαράσσετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και από πάνω βάζετε ένα ποτήρι
σουρωτή. Ψήνουμε την πίτα στους 180ο C για 1 ώρα περίπου.
Γίνεται νοστιμότατη και
τραγανιστή.
Αντί για χόρτα μπορείτε
να βάλετε ότι άλλο εσείς θέλετε με την ίδια διαδικασία.
Καλή επιτυχία !!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου