Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

















Ας  προετοιμαστούμε τώρα για τα Χριστούγεννα κάνοντας εντυπωσιακά και εύκολα εδέσματα για τους αγαπημένους σας.

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ  ΒΟΥΤΥΡΟΥ
ΥΛΙΚΑ
320 γρ. άχνη ζάχαρη
320 γρ. βούτυρο αγελαδινό
240 γρ.  αμύγδαλα καβουρντισμένα
2 βανίλιες
1 κουτάλι σούπας μαργαρίνη {βιτάμ}
1 κουτάλι σούπας κονιάκ
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν                                                                                  
3 φλιτζάνια του τσαγιού περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από τα 320 γρ. άχνη παίρνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ και το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο το αγελαδινό και το Βιτάμ. Δουλεύουμε τα υλικά μας με το χέρι μέχρι να ενωθούν και στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικιν ,το κονιάκ, τις βανίλιες, τα αμύγδαλα και τέλος το αλεύρι.
Δουλεύουμε καλά το μείγμα μας και προσπαθούμε να έχουμε μια ζύμη μαλακή. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο αλεύρι. Αυτό θα το δείτε εσείς. Η ζύμη μας πάντως πρέπει να είναι μαλακή για να γίνουν αφράτα τα κουραμπιεδάκια μας .
Ψήνουμε στους 180°C  για 20’ λεπτά.
Μη βάζετε τα κουραμπιεδάκια κολλητά το ένα με το άλλο γιατί κατά το ψήσιμο απλώνουν λίγο. Όταν ψηθούν αραδιάστε τα  σε ένα ταψί το οποίο έχει άχνη ζάχαρη {για να κολλήσει και από κάτω η άχνη}  και αφού κρυώσουν κοσκινίστε τα με την υπόλοιπη άχνη.
Γίνονται πολύ αφράτα και πολύ γευστικά.
Καλή επιτυχία !!!!!!!!!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου