ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά χοιρινό μπούτι {σε μερίδες}
8
δαμάσκηνα
8
βερίκοκα
½ φλιτζάνι τσαγιού άσπρα αμύγδαλα
4
σκελίδες σκόρδο
4
πορτοκάλια {χυμό}
2
λεμόνια {χυμό}
2
φλιτζάνια του τσαγιού κρασί κόκκινο
½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
Κόκκινο γλυκό πιπέρι
Πιπέρι ,αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και
σοτάρουμε το κρέας και από τις δυο μεριές. Βάζουμε τα αμύγδαλα και το σκόρδο και τα σοτάρουμε
και αυτά πολύ λίγο για να μην τα κάψουμε. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το
κρασί, τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα, το αλάτι και τα δυο πιπέρια. Αφήνουμε το
φαγητό μας να πάρει μια βράση και κατόπιν το βάζουμε σε γάστρα ή σε πήλινο
σκεύος {σκεπασμένο} και το ψήνουμε για 2 ½ ώρες στο φούρνο. Το πρώτο μισάωρο βάζουμε το
φούρνο μας στους 250°C και κατόπιν τον κατεβάζουμε στους 180°C.
Το φαγητό έρχεται και μελώνει με τα δαμάσκηνα και τα
βερίκοκα εκπληκτικά και το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου