Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Π Ο Υ Τ Ι Γ Κ Α

















Π Ο Υ Τ Ι Γ Κ Α
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
½ ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
½ ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια μπέικιν
1 ποτήρι καρύδια
½ ποτήρι  ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 ½ κιλό γάλα
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
9 κουταλιές γεμάτες κουσταρ παουντερ
3 αυγά
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ½ ποτήρια νερό
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πρώτα τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα καρύδια.
Τα καρύδια τα βάζουμε στο τέλος και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να ενωθούν με τα υπόλοιπα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί περίπου Νο 34 και βάζουμε το παντεσπάνι μας να ψηθεί στους 180 °C  για 35΄-40΄
Συνεχίζουμε με το σιρόπι .Μόλις κοντεύει να ψηθεί το παντεσπάνι μας βάζουμε μπρός το σιρόπι και το βράζουμε για 5-7 λεπτά. Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το τρυπάμε με το μαχαίρι σε διάφορα σημεία και αμέσως,  όπως είναι καυτό το σιρόπι μας περιχύνουμε το γλυκό μας. Ζεστό γλυκό ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη το παντεσπάνι μας και κάνουμε την κρέμα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα εκτός από λίγο που κρατάμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Μέσα στην κατσαρόλα βάζουμε τις 7 κουταλιές ζάχαρη και ζεσταίνουμε το γάλα ανακατεύοντας το.
Μέσα στο μπολ που έχουμε το λίγο γάλα ανακατεύουμε το κουσταρ παουντερ. Μόλις αρχίσει να βράζει το υλικό της κατσαρόλας μας, ρίχνουμε μέσα το γάλα με το κουσταρ παουντερ και δένουμε την κρέμα, βάζουμε και τα αυγά, αφού τα έχουμε χτυπήσει σε ένα πιάτο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ανακατεύουμε καλά και η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Την περιχύνουμε επάνω στο παντεσπάνι μας και στολίζουμε με ψιλοκομμένα  καρυδάκια και κανέλα.
Είναι ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο  γλυκό που σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στο γιορτινό σας τραπέζι και όχι μόνο.
Να θυμάστε πως με όποιο ποτήρι μετρήσετε τα παραπάνω υλικά σας, με το ίδιο ποτήρι θα μετρήσετε και το σιρόπι.
Αυτό ισχύει για όλα τα γλυκά.   
Καλή επιτυχία!!!!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου