Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ


6/12/2016
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

 ΥΛΙΚΑ
4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι σιμιγδάλι {μισό ψιλό μισό χοντρό}
1 ½  ποτήρι  ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
½ βιταμ και ½ ποτήρι σπορέλαιο
4 βανίλιες
½ ποτήρι φυτική κρέμα {vegetalcrem την πράσινη με το χωνί}
1 πακέτο φύλλα κρούστας {τα κίτρινα ιδανικά για γαλακτομπούρεκο}
ΣΙΡΟΠΙ
3 ½ ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 βανίλια, λίγο λεμόνι και φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη φυτική κρέμα και το βιταμ.
Αφού αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά, ρίχνουμε το βιταμ και αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε και τη φυτική κρέμα.
Αλείφουμε το ταψί με λάδι {Νο ταψί 36}
Αλείφουμε τα μισά φύλλα με βιταμ και σπορέλαιο που έχουμε αναμείξει ,βάζουμε την κρέμα και κατόπιν τα υπόλοιπα φύλλα αφού και αυτά τα λαδώσουμε ένα-ένα.
Χαράζουμε απαλά αλείφουμε και πάλι με βιταμ σπορέλαιο και λίγο νερό.
Ψήνουμε το γλυκό μας  στους 180 ºC  για μια ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.

Προσοχή στα φύλλα. Καλό είναι να αφήσουμε τα πρώτα φύλλα που θα βάλουμε στο ταψί να προεξέχουν ώστε τα συγκεκριμένα να σκεπάσουν την κρέμα που θα μπει.
Ζεστό σιρόπι ζεστό γλυκό. Αυτό ισχύει για όλα τα σιροπιαστά να το θυμάστε .
Το  σιρόπι το βράζουμε για 5-7 λεπτά {νόμος}. Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι αμέσως το γλυκό που το βγάζουμε από το φούρνο,αφού το τεμαχίσουμε. 
Αφήνουμε το γαλακτομπούρεκο όλο το βράδυ και δεν το κόβουμε για να σιροπιαστεί ομοιόμορφα.

Καλή επιτυχία !!!!!! 

1 σχόλιο:

  1. Το καλύτερο που έχω δοκιμάσει. Δεν έχει να ζηλέψει σε τιποτα το αρτύσιμο. Μπράβο Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή