Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα σαβαγιάρ
1 μόρφατ {σαντιγί}
1 κουτάκι φιλαδέλφεια {μικρό}
4 κουταλιές της σούπας άχνη {ζάχαρη}
2 βανίλιες
1 κούπα γαλλικός καφές {κατά προτίμηση βανίλια}
Μισό φλιτζανάκι του καφέ γάλα
Κακάο για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ το μόρφατ ,μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε στη συνέχεια την άχνη τις βανίλιες την κρέμα τυριού {φιλαδέλφεια} και το γάλα{το μισό φλιτζανάκι}.
Ετοιμάζουμε τον καφέ φίλτρου και βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα –ένα μέσα σε αυτόν. Παίρνουμε ένα πυρέξ ή τάπερ και αραδιάζουμε τα σαβαγιάρ. Στρώνουμε μια στρώση από την κρέμα και αραδιάζουμε τα υπόλοιπα σαβαγιἀρ και πάλι κρέμα. Τέλος κοσκινίζουμε πάνω από το γλυκό μας κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο. Καλό είναι να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα για να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Είναι ένα πολύ εύκολο γλυκό και πολύ γευστικό.
Εναλλακτικά μπορούμε να βουτήξουμε τα σαβαγιάρ σε λίγο γάλα,αφού πρώτα διαλύσουμε σε αυτό μια κουταλιά ΝΕΣ ΚΑΦΕ.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!







1 σχόλιο: