Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ρ Ε Β Α Ν Ι Β Ε Ρ Ο Ι Α Σ


















ΡΕΒΑΝΙ  ΒΕΡΟΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ
2     γιαούρτια παραδοσιακά {χωρίς την πέτσα}
5     αυγά
1 ½ ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
1     βανίλια
1     κουταλάκι κοφτό σόδα
2     ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ξύσμα πορτοκαλιού {από δύο πορτοκάλια}
ΣΙΡΟΠΙ
6    ποτήρια νερό
5    ποτήρια ζάχαρη
2    βανίλιες
½   λεμόνι {το χυμό}
1    κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Χτυπήστε για 3΄το μείγμα και προσθέστε το αλεύρι .Χτυπήστε άλλα 3΄και βάλτε το υλικό μέσα σε ταψί{το μεγάλο της κουζίνας} αφού πρώτα το βουτυρώσετε και το αλευρώσετε .ψήστε το ρεβανί στους 180°C για 40΄. Στο μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι και βράστε το για 5΄.Σιροπιάστε το γλυκό αμέσως μόλις βγει από το φούρνο αφού πρώτα το κόψετε σε κομμάτια . Ζεστό γλυκό ζεστό σιρόπι.
Γίνετε υπέροχο και σιροπιάζετε τέλεια.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου