ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ
2 γιαούρτια παραδοσιακά {χωρίς την πέτσα}
5 αυγά
1 ½ ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
1
βανίλια
1
κουταλάκι κοφτό σόδα
2
ποτήρια
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ξύσμα πορτοκαλιού {από δύο
πορτοκάλια}
ΣΙΡΟΠΙ
6
ποτήρια νερό
5
ποτήρια ζάχαρη
2
βανίλιες
½ λεμόνι {το χυμό}
1
κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός
από το αλεύρι. Χτυπήστε για 3΄το μείγμα και προσθέστε το αλεύρι .Χτυπήστε άλλα 3΄και
βάλτε το υλικό μέσα σε ταψί{το μεγάλο της κουζίνας} αφού πρώτα το βουτυρώσετε
και το αλευρώσετε .ψήστε το ρεβανί στους 180°C για 40΄. Στο μεταξύ ετοιμάστε το
σιρόπι και βράστε το για 5΄.Σιροπιάστε το γλυκό αμέσως μόλις βγει από το φούρνο
αφού πρώτα το κόψετε σε κομμάτια . Ζεστό γλυκό ζεστό σιρόπι.
Γίνετε υπέροχο και σιροπιάζετε
τέλεια.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου