Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

















ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ  ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ  ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΥΛΙΚΑ
3 κότσι
1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
½ κουταλάκι κάρυ
Αλάτι ,πιπέρι
3 κλωναράκια δενδρολίβανο ή ένα κουταλάκι ξερό
Ρίγανη, θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα {απλή}
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 λεμόνι {το χυμό}
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Πατάτες
Λαδόκολλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες μέσα στο πυρέξ και τις πασπαλίζουμε με σκόρδο, κόκκινο και μαύρο πιπέρι, κάρυ, αλάτι ,δενδρολίβανο ,ρίγανη, θυμάρι. Παίρνουμε τα κότσια και ανοίγουμε μικρές τρυπούλες σε όλη την επιφάνειά τους . Γεμίζουμε τις τρύπες αυτές με σκόρδο, αλάτι και μαύρο πιπέρι που έχουμε αναμείξει. Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη επιφάνεια του κρέατος με τα μπαχαρικά που πασπαλίσαμε και τις πατάτες. Χτυπάμε σε ένα σέικερ το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Περιχύνουμε με αυτό τα κότσια και τις πατάτες βάζουμε και τα φύλλα δάφνης και συμπληρώνουμε με λίγο νερό. Σκεπάζουμε το φαγητό μας με τη λαδόκολλα ,αφού την έχουμε βρέξει πρώτα και την έχουμε λαδώσει. Ψήνουμε στους 180°C για 2,5 ώρες.
Γίνετε πολύ νόστιμο και δεν μυρίζει καθόλου το χοιρινό.
Δοκιμάστε το .
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου