ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. αλεύρι {για όλες τις χρήσεις}
1/2 κουταλάκι κοφτό μπέικιν
1/2 κουταλάκι κοφτό μπέικιν
50
γρ. αλεύρι ολικής
1
κρόκο αυγού
3 κουτάλια σούπας ζάχαρη
2
πρέζες αλάτι
2
κουτάλια σούπας κονιάκ
250 γρ.νερό
60
γρ. ηλιόσπορο
20
γρ.λιναρὀσπορο
30
γρ.μαραθόσπορο
Αν θέλετε βάζετε μόνο σουσάμι.
Εναλλακτικά αντί για τον κρόκο αυγού
μπορούμε να βάλουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ όχι πολύ γεμάτο χυμό πορτοκαλιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα δύο
άλευρα, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το αλάτι, το μπεικιν και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε
μέχρι το μείγμα να γίνει ψίχουλα και μετά προσθέτουμε τον κρόκο αυγού {ή το χυμό
πορτοκαλιού} και το κονιάκ. Ξαναχτυπάμε το μείγμα ,το δουλεύουμε
λίγο και με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά και πλάθουμε σε
μπαστούνια. Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό με τις δύο κουταλιές ζάχαρη και σε ένα
άλλο μπολ το σουσάμι ή τα άλλα σπόρια . Βουτάμε τα μπαστούνια πρώτα στο ζαχαρόνερο
και μετά στα σπόρια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180°C για 30-35 ΄.
Γίνονται τόσο νόστιμα και τραγανά που
θα σας εντυπωσιάσουν .
Συμβουλή !!!!! βάλτε τα σε γυάλινο σκεύος
για να διατηρηθούν όπως την πρώτη μέρα.
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου