ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΕΙΚ
ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
450
γρ. αλεύρι {που φουσκώνει μόνο του}
250
γρ. βούτυρο
400
γρ. ζάχαρη
300
γρ. γιαούρτι {στραγγιστό}
1 κ.σ μπέικιν
Ξύσμα από δύο λεμόνια
6 αυγά
Λίγο αλάτι
ΣΙΡΟΠΙ
400
γρ. νερό
500
γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι {το ξύσμα και το χυμό του}
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 3΄ στο
κάδο του μίξερ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε το κέικ μέσα
σε αυτή. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ψησίματος ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το
σιρόπι για 5΄. Όταν το κέικ ψηθεί το τρυπάμε με τη μύτη ενός μαχαιριού σε πολλά
σημεία και περιχύνουμε πάνω σε αυτό το καυτό σιρόπι. Αφήνουμε λίγο να
απορροφηθεί και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα για να πάει
παντού το σιρόπι. Προτού το αναποδογυρίσουμε ξεκολλάμε με μια σπάτουλα τα
τοιχώματα γύρω- γύρω .
Πολύ –πολύ λεμονάτο και εξαιρετικά
μυρωδάτο που θα σας ξετρελάνει.
Καλή επιτυχία !!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου