Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

















ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ  ΜΕ  ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
½  κιλό κιμά {μοσχαρίσιο}
1   κρεμμύδι {μέτριο}
1   φλιτζανάκι του καφέ ρύζι {Καρολίνα}
1   αυγό
Αλάτι, πιπέρι 
Μία πρέζα κάρυ{προαιρετικά}
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ
1  μεγάλο κρεμμύδι
4  καρότα
2  κολοκυθάκια
2  πατάτες
2  κλωνάρια σέλινο {και τη ρίζα}
1  φινόκιο  
1  φλιτζανάκι του καφέ ρύζι{καρολίνα}
1  λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά της χορτόσουπας και τη γεμίζουμε με νερό. Βράζουμε τα χορταρικά μέχρι να μαλακώσουν.
Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ τα γιουβαρλάκια, βάζοντας τον κιμά και όλα τα υλικά μέσα σε αυτό. Δουλεύουμε καλά τα υλικά μας με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας στο μέγεθος που προτιμούμε και μόλις μαλακώσουν τα χορταρικά ,τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσουν και αυτά. Τέλος προσθέτουμε και το ρύζι και βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι και αυτό να μαλακώσει. Αφού σβήσουμε το μάτι προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό. Τα γιουβαρλάκια μας είναι έτοιμα και πεντανόστιμα.
Καλή επιτυχία!!!!!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: επειδή τα λεμόνια είναι κερωμένα , τα βουτάμε μέσα σε νερό που βράζει για 1΄ και κατόπιν μπορούμε να τα ξύσουμε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου