ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΤΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία φύλλα κρούστας για πίτες
160
γρ. ζάχαρη
120
γρ. βούτυρο
160
γρ. γιαούρτι
30
γρ. φαρίνα
300 ml
γάλα
3 αβγά
Ξύσμα από 1 λεμόνι
50
γρ. σταφίδες
50
γρ. βερίκοκα ξερά
50
γρ. δαμάσκηνα ξερά
ΣΙΡΟΠΙ
200 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για
5-6΄ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το φύλλο κρούστας από την
κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει. Παίρνουμε τα φύλλα ένα-ένα.τα σουρώνουμε
{ακορντεόν} μέχρι να γεμίσει το ταψί {Νο 30}. Ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα
ξερά φρούτα και τα ρίχνουμε όλα μαζί στα φύλλα. Κουνάμε το ταψί για να
εισχωρήσουν τα φρούτα στις πτυχές των φύλλων. Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά . Χτυπάμε με το σύρμα
ώστε να γίνουν μια κρέμα. Περιχύνουμε τα φύλλα και ψήνουμε στους 180° c για 30΄. Μόλις βγει
ζεστό περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφήσει για 15-20΄ και
κόβουμε σε κομμάτια.
Μια υπέροχη γλυκιά τεμπελόπιτα που θα
σας ενθουσιάσει.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου