Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ


















ΠΑΣΤΑ  ΦΛΩΡΑ
ΥΛΙΚΑ
210  γρ. αλεύρι {για όλες τις χρήσεις}
130  γρ. βούτυρο
100  γρ. ζάχαρη
70    γρ. σιμιγδάλι
2      κ.γ  μπεικιν
½     κ.γ  αλάτι
2      αυγά
2      βανίλιες
1      βάζο μαρμελάδα {βερίκοκο,φράουλα,δαμάσκηνο}
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3΄. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε το μείγμα για άλλα 4΄, μέχρι να αφρατέψει. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψάκι ή πυρέξ και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού με ένα μέρος από το ζυμάρι. Προηγουμένως έχουμε χωρίσει ένα μικρό μπαλάκι από το ζυμάρι για να κάνουμε τα κορδόνια από πάνω.{αν αυτό το ζυμαράκι είναι πολύ μαλακό προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι για να σφίξει.} Στο ήδη απλωμένο ζυμαράκι που έχουμε βάλει στο ταψάκι απλώνουμε τη μαρμελάδα. Δημιουργούμε κορδονάκια από πάνω και δίνουμε σχήμα μπακλαβωτό. Ψήνουμε στους 180°c για 30-40 λεπτά.
Αγαπημένη και πετυχημένη συνταγή από τον μοναδικό Άκη πετρετζίκη.
Καλή επιτυχία!!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου