Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Β Α Σ Ι Λ Ο Π Ι Τ Α




















Β Α Σ Ι Λ Ο Π Ι ΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο αγελαδινό
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα {εβαπορέ}
6 αυγά
4 κουταλιές κονιάκ
4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 μπέικιν
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 πλάκες άσπρη σοκολάτα
Φιλέ αμύγδαλο καβουρντισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνετε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει και το μετράτε με κανονικό φλιτζάνι τσαγιού. Όταν το βούτυρο είναι έτοιμο, ρίχνεται όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη σοκολάτα και το φιλέ αμύγδαλο και τα χτυπάτε για 4΄στο μίξερ. Αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψί Νο 32 και βάζετε μέσα το μείγμα.
Ψήνετε τη βασιλόπιτα στους 180°C για 40΄-45΄. Αφήνετε να μείνει στο ταψί 5΄ και τη βγάζετε σε σχάρα για να κρυώσει. Όταν κρυώσει λιώνετε την άσπρη σοκολάτα {στο φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί}  και την αλείφετε πάνω στη βασιλόπιτα. Πασπαλίζετε με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.  
Καλό είναι να κοσκινίζεται πάντοτε το αλεύρι για άριστα αποτελέσματα.
Είναι πάντοτε πετυχημένη!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου