Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΠΙΤΣΑ








ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1  φακελάκι μαγιά {σκόνη}
½   ποτήρι γάλα
½   ποτήρι νερό
½   ποτήρι σπορέλαιο
1  κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη
1  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Αλεύρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
¼   διάφορα κασέρια
¼   γκούντα
¼   μοτσαρέλα
¼   γαλοπούλα καπνιστή
¼   ζαμπόν
Σάλτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα με το νερό και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη να ενωθούν. Βάζουμε το σπορέλαιο το αλάτι και τέλος το αλεύρι. Βάζουμε τόσο αλεύρι ώστε να πετύχουμε ένα σφιχτό χυλό. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί {κουζίνας} και βάζουμε μέσα το χυλό μας ,με τη βοήθεια λίγου λαδιού στα χέρια μας. Τον στρώνουμε  καλά με τα χέρια μας και τον αφήνουμε να ανέβει για μισή ώρα περίπου. Όταν η ζύμη φουσκώσει ανάβουμε το φούρνο και την ψήνουμε στους 180°C για 10΄περίπου. Βγάζουμε ξανά τη ζύμη από το φούρνο, βάζουμε λίγη σάλτσα στην επιφάνεια της  και γαρνίρουμε με τα τυριά και τα αλλαντικά μας και με ότι άλλο ο καθένας επιθυμεί{μανιτάρια, πιπεριές κ.λ.π} ψήνουμε τέλος τη πίτσα μέχρι να λιώσουν τα κασέρια καλά.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου