ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
ΥΛΙΚΑ
1
ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1
ποτήρι ηλιέλαιο
1
κουταλάκι {όχι πολύ γεμάτο} αλάτι
1
πακέτο περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1
κουταλάκι γεμάτο γάλα σκόνη [complete] προαιρετικά
300 γρ. τυρί νηστίσιμο
Λίγο μαυροπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί και το
τρίβουμε σε μικρά κομμάτια. Διαλύουμε το γάλα σκόνη σε ένα φλιτζανάκι μικρό
νερό και το ρίχνουμε μέσα στο τυρί. Προσθέτουμε λίγο μαυροπίπερο, ανακατεύουμε
να ενωθούν τα υλικά και το αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη βάζοντας σε μια
λεκανίτσα το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, το αλάτι και το αλεὐρι. Δουλεύουμε το
μείγμα μας με το χέρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και πλάθουμε τα τυροπιτάκια
σε σχήμα μισοφέγγαρου ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε,αφού πρώτα τα γεμίσουμε με το
τυρί που έχουμε ετοιμάσει . Μη βάζετε
από την αρχή όλο το αλεύρι αλλά λίγο – λίγο για να μη γίνει πολύ σκληρή
η ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Αυτό θα το δείτε εσείς επιτόπου αν χρειαστεί
ή όχι περισσότερο αλεύρι. Μην ξεχνάτε να κοσκινίζετε πάντοτε το αλεύρι σας για
πιο αφράτο αποτέλεσμα. Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα ,τα
βρέχουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 180° C
για 40΄περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου