ΝΤΟΝΑΤΣ
ΥΛΙΚΑ
180
ml χλιαρό γάλα
330
γρ. αλεὐρι
50
γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
2
κρόκοι αυγών
2
βανίλιες
2
κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
Ξύσμα πορτοκαλιού
Λίγο αλάτι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Άχνη με λίγο γάλα για την επικάλυψη
Κουβερτούρα με λίγο βούτυρο επίσης για
την επικάλυψη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ βάλτε πρώτα το
χλιαρό γάλα με την μαγιά να διαλυθεί και αφήστε την 5΄. Στη συνέχεια βάλτε όλα
τα υλικά μαζί με το μισό αλεύρι να χτυπηθούν για 5΄στο μίξερ. Συνεχίζεται με το
υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύεται το μείγμα με τα χέρια μέχρι να ενωθεί και να σταθεροποιηθεί καλά ώστε να μην κολλάει
στα χέρια. Μπορεί να χρειαστεί και άλλο αλεύρι αυτό θα το δείτε εσείς. Αφήνεται
το υλικό να ξεκουραστεί και να ανέβει η ζύμη. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη πλάθουμε
τα ντόνατς. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη και με ένα πιατάκι μικρό {του καφέ}
κόβουμε δίσκους . Χρησιμοποιώντας ένα
καπάκι από πλαστικό μπουκάλι μπορούμε να ανοίξουμε τις μικρές χαρακτηριστικές
τρύπες των ντόνατς πάνω στους δίσκους. Αραδιάζουμε τα ντόνατς πάνω σε ταψί με
λαδόκολλα και αφήνουμε και πάλι για 30΄περίπου να ανέβουν . Ετοιμάζουμε το
τηγάνι με το λάδι και τηγανίζουμε τα ντόνατς. Προσοχή γιατί θέλουν γρήγορα
γυρίσματα για να μην καούν. Τα στρώνουμε σε μια πιατέλα και τα στολίζουμε με
άσπρο γλάσο, ανακατεύοντας άχνη με πολύ λίγο γάλα ή κουβερτούρα ή ακόμη και
μερέντα.
Γίνονται φανταστικά, γευστικά και
πολύ αφράτα. Δοκιμάστε τα .
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου